فهرست کتاب
لیست کتابها
■ مقطع اول، بنیان گذاری اسلام:
■ مقطع اول، بنیان گذاری اسلام:
■ مقطع سوم، دوران بیماری و آفت:
■ مقطع چهارم، دوران بیداری:
■ مقطع پنجم، دوران باز تولید قدرت اسلام و پیروزی انقلاب اسلامی:
■ ضرورت توجه به الزامات حرکت به سمت حوزه مطلوب:
■ روند های کلان شکل دهنده جهان فردا بر اساس تمدن مادی غربی:
■ روند های کلان شکل دهنده جهان فردا بر پایه گفتمان انقلاب اسلامی:
■ آینده مطلوب بر اساس شکل گیری روند های کلان ذیل استوار است:
■ آیا حوزه و روحانیت خود را برای چنین روزی آماده کرده است؟
■ حوزه مطلوب:
■ ساختار جدید حوزه از مصادیق تحول است
■ حوزه های علمیه خود را با روش های جدید تبلیغی تطبیق دهند
■ مقطع اول، بنیان گذاری اسلام:
■ مقطع سوم، دوران بیماری و آفت:
■ مقطع چهارم، دوران بیداری:
■ مقطع پنجم، دوران باز تولید قدرت اسلام و پیروزی انقلاب اسلامی:
■ ضرورت توجه به الزامات حرکت به سمت حوزه مطلوب:
■ روند های کلان شکل دهنده جهان فردا بر اساس تمدن مادی غربی:
■ روند های کلان شکل دهنده جهان فردا بر پایه گفتمان انقلاب اسلامی:
■ آینده مطلوب بر اساس شکل گیری روند های کلان ذیل استوار است:
■ آیا حوزه و روحانیت خود را برای چنین روزی آماده کرده است؟
■ حوزه مطلوب:
■ ساختار جدید حوزه از مصادیق تحول است
■ حوزه های علمیه خود را با روش های جدید تبلیغی تطبیق دهند
- شرایط حاکم اسلامی از منظر فریقین
- شاخصه ها و الزامات حوزه برنامه ریز و آینده ساز
- حکم تأسی به قیام امام حسین (ع) در فقه شیعه
- وظايف مسلمانان در برابر حکومت غير اسلامي
- چالش عرفي گرايي با جمهوري اسلامي ايران در ساحت باور
- تطبیق نظام حقوقی اسلام با حقوق وضعی معاصر
- قانون اساسي و ضمانت هاي اجرايي آن
- ماهیت نمایندگی مجلس در حقوق اساسی ایران
- مباني كلامي قانونگذاري و آثار فقهی و حقوقی آن در حكومت اسلامي (مبتنی بر آرای برخی از علمای معاصر)
- سیاست های کلی نظام؛ راهکار ارتقای نظام قانونگذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران
- نقش و جایگاه احزاب سیاسی در حکومت اسلامی
- نقش مقدمه ی قانون اساسی در تفسیر اصول و شناخت اهداف و رسالت های قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
- تحلیل و بررسی قانون اساسی مصر (2013 میلادی)
- گزارشی از یک همایش: فقه و قانون گذاری
- نوآوریهای فقهی در عرصه حقوق اساسی در عرصه مشروطه (با تأکید بر اندیشه شیخ فضل الله نوری و میرزای نائینی)
- اسلام، کثرت گرایی سیاسی ، حقوق شهروندی و جامعه مدنی
- ماهیت نهاد «مظالم»؛ ضرورت و مبانی تشکیل آن در حکومت اسلامی
ساختار جدید حوزه از مصادیق تحول است
اولین نشست هم اندیشی معاونان امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه سراسر کشور، پنج شنبه 16 دی در سالن مرکز خدمات حوزه های علمیه قم برگزار شد. به گزارش مرکز خبر حوزه، هدف این همایش یک روزه بیان شرح وظایف معاونان امور طلاب و دانش آموختگان در مدیریت های استانی بود.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه در این نشست اظهار داشت: نباید خود را مستقل از بزرگان و علمای حوزه دانست، بلکه باید برای اداره امور حوزه ها در سراسر کشور از نظرات علمای استان ها بهره برد. حجت الاسلام والمسلمین ملک دار گفت: مراجع بزرگواری به عنوان قله های رفیع حوزه در قم حضور دارند که رهبری نیز بر لزوم احترام و عنایت به آن ها، به خصوص در سخنرانی های سفر اخیر خویش، برآن تأکید داشته و دارند. وی افزود: مقام معظم رهبری با این که خودشان یکی از مراجع هستند، ولی نسبت به سایر مراجع لطف و عنایت ویژه ای دارند. سخنرانی های ایشان در سفر اخیر، بسیاری از مشکلات را حل کرد. ایشان هم چنین تأکید داشتند که در مراکز استان ها نیز نباید بزرگان حوزه نادیده گرفته شوند. وی با اشاره به ضرورت شناسایی موانع پیش رو، افزود: در هر تشکیلات و مدیریتی بعد از شناخت نقشه راه و هدف، یکی از عوامل مهم پیشرفت، شناخت آسیب ها و موانع کار است.
حجت الاسلام والمسلمین ملک دار گفت: امروز مدعی هستیم حوزه های علمیه ما نه تنها جوابگوی ایران و شیعیان جهان، بلکه جوابگوی نیازهای دنیاست؛ بنابراین باید علاوه بر شناخت راه و هدف، موانع و آسیب ها را بشناسیم، زیرا در غیر این صورت، موجب عقب افتادگی و ناکارآمدی حوزه می شود. معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه افزود: حوزه باید بهترین نقشه راه و پویاترین تشکیلات را داشته باشد. حجت الاسلام والمسلمین ملک دار با اشاره به آسیب های پیش روی حوزه خاطرنشان کرد: نداشتن تشکیلات کارآمد و منسجم، کار را به جایی می رساند که هر کسی خود را متولی کارها دانسته و در اموری که نباید دخالت کند، وارد می شود. وی ادامه داد: عدم هماهنگی نهادها و مراکز حوزوی یکی دیگر از آسیب های جدی پیش روی مسئولان حوزه هاست، چون برخی از این نهادها نه تنها کار مؤثری انجام نمی دهند، بلکه کار دیگران را خنثی می کنند. معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه تأکید کرد: به پیشنهاد مدیریت حوزه و تصویب شورای عالی، ساختار جدید سازمانی حوزه، شامل 9 معاونت شکل گرفت و توانست با این ساختار تمام کارهایش را در قالب خود قرار دهد، و به نظر می رسد یکی از مصادیق تحولی که رهبری مد نظر داشتند، همین ساختار جدید مدیریت حوزه است. وی در پایان خاطرنشان کرد: در این ساختار همه استان ها غیر از اصفهان و مشهد زیر نظر مرکز مدیریت حوزه های علمیه قرار گرفتند که این امر موجب پیشرفت کار و خدمت رسانی مطلوب تر به طلاب و حوزه ها شده است.
در ادامه این نشست مدیر کل دانش آموختگان حوزه های علمیه از راه اندازی بانک جامع اطلاعات و فضلای حوزه در آینده خبر داد.
حجت الاسلام والمسلمین بحرانی اظهار داشت: بعد از تشکیل مدیریت های استانی، معاونت های امور طلاب و دانش آموختگان حوزه به صورت استانی تشکیل و شرح وظایف هر یک به همراه ادارات تحت نظارت آن ها مشخص شده است. وی با اشاره به اهداف تشکیل اداره کل دانش آموختگان حوزه افزود: این اداره کل به تازگی تأسیس شده و اقداماتی انجام می دهد که تاکنون در ساختار سازمانی حوزه انجام نشده بود.
وی ادامه داد: این اداره کل بر اساس خواسته های رهبری و بزرگان حوزه تشکیل شد، تا توانمندی های طلاب را احراز کرده و متناسب با نیاز جامعه، آنان را به مراکز مختلفی که نیازمند حضور حوزویان هستند، معرفی نماید. حجت الاسلام والمسلمین بحرانی با اشاره به ساختار اداره کل دانش آموختگان حوزه گفت: اداره شناسایی و استعدادسنجی فرم های مخصوصی را تهیه کرد و بناست آن را در سایت این اداره کل قرار دهد تا بتواند طلابی که در رشته های مختلف، تخصیص دارند را شناسایی کند؛ بدین ترتیب، بانک جامع اطلاعات دانش آموختگان نیز تکمیل می شود.
وی افزود: از دیگر ادارات زیر مجموعه این اداره کل، اداره ارتباطات و نیازسنجی است که به نهاد های آموزشی و پژوهشی، وزارتخانه ها و ارگان های دولتی مراجعه می کند و با بیان اهداف و سیاست های حوزه، تفاهم نامه هایی را با این دستگاه ها امضا می نماید، تا متناسب با توانمندی های طلاب و نیازهای این دستگاه ها، طلاب را به این مراکز اعزام کند. حجت الاسلام والمسلمین بحرانی با اشاره به کارکرد اداره پشتیبانی و آموزش های توجیهی بیان داشت: این اداره برای طلابی که قصد اشتغال در مراکز و ارگان ها را دارند، متناسب با اشتغالی که ممکن است در ادارات مختلف برای آن ها وجود داشته باشد، آموزش های کاربردی و توجیهی را برگزار می نماید. این اداره هم چنین با حوزویان شاغل ارتباط برقرار نموده و حتی هر دو ماه یک بار بسته های فرهنگی را برای آنان ارسال می کند. مدیر کل دانش آموختگان حوزه خاطرنشان کرد: تا کنون بیش از 5 هزار نفر از شاغلین شناسایی شدند و این بسته ها برای آن ها ارسال شده است.